Voor wie de klok slaat

ISBN: 9789089244437|e-ISBN: 9789089244444|Publicatiedatum: 19/03/2016

Over Voor wie de klok slaat

In Leuven gebeurt het onvoorstelbare: op de openingsdag van het nieuwe academiejaar worden plots schoten afgevuurd op de stoet professoren in toga. De toeschouwers stuiven gillend uit elkaar; de chaos is compleet. Op de straatstenen blijft een man dood achter.

Hoofdinspecteur Thomas Berg is niet alleen getuige van de aanslag, tijdens de achtervolging van de dader verliest iemand van zijn team het leven. Berg voelt zich verantwoordelijk voor de dood van zijn collega en is vastbesloten uit te zoeken wie achter de aanslag zit.

De eerste tekenen wijzen op een politieke moord, maar wie heeft er belang bij op een groep professoren te schieten? Berg staat voor een raadsel. Hij krijgt hulp van Tatyana, de assistende van het slachtoffer. Stilaan begint er iets tussen hen te groeien. Tot Tatyana hem iets vertelt wat niemand had vermoed en de zaak een bijzonder dramatische wending krijgt.Beeld op de cover:
Het beeld op de cover is van de hand van Willy Peeters (°1957). Het is uit verguld brons en werd in 1998 onthuld. Over de herkomst van het woord 'jaquemart' bestaat geen zekerheid en zelfs de schrijfwijze kan verschillen: zo komt ook de variant 'jacquemart' geregeld voor.

De foto van de cover werd genomen door Uschi Claes.