Vermoorde onschuld

ISBN: 9789089243263|e-ISBN: 9789089243492|Publicatiedatum: 27/03/2015

Vermoorde onschuld

Lukas Lebowski schrijft thrillers. Bestsellers. Zijn publiek bestaat vooral uit vrouwen en die dragen hem op handen. Hij is dan ook een bijzonder knappe man die geregeld opgemerkt wordt aan de zijde van jonge, bloedmooie vrouwen.
Lebowski’s imago van casanova-schrijver krijgt een zware deuk wanneer een bewonderaarster van hem vermoord wordt aangetroffen in een hotelkamer. Alles wijst erop dat hij de dader is, maar de schrijver heeft geen enkel motief. Iemand lijkt de schuld in zijn schoenen te willen schuiven, waarschijnlijk een bedrogen vriend of echtgenoot.

De Leuvense hoofdinspecteur Thomas Berg weet niet waar te beginnen. Lebowski heeft zoveel affaires gehad dat het zoeken wordt naar een speld in een hooiberg. En dan valt een tweede slachtoffer. Opnieuw een vrouw met wie Lebowski een verhouding heeft gehad. Is hij dan toch de dader? In dat geval heeft Berg een probleem: hoe vat je iemand die zelf de meest ingenieuze moordintriges bedenkt?Beeld op de cover:
Grafmonument van Fritz Van Praet.
Het beeld op de cover staat - zoals in het verhaal vermeld - op het stedelijk kerkhof van Leuven en is een deel van een grafmonument van Fritz Van Praet. Het werd opgetrokken met behulp van fondsen die vrienden en bewonderaars na zijn dood hebben ingezameld om zijn nagedachtenis in ere te houden.

De foto van de cover werd genomen door Uschi Claes.