Het gewicht van de haat

ISBN: 9789089245977|e-ISBN: 9789089246172|Publicatiedatum: 30/09/2017

Het gewicht van de haat

November 2015. Leuven engageert zich om tweehonderdvijftig Syrische vluchtelingen op te vangen, maar dat stuit op hevig protest. De buurtbewoners organiseren betogingen, de ultrarechtse partij Leuven Eerst zet het stadsbestuur onder druk, de bevolking valt uit elkaar in voor– en tegenstanders.

Wanneer op enkele dagen tijd twee mensen in het opvangcentrum worden vermoord, krijgt hoofdinspecteur Thomas Berg de opdracht om de zaak te onderzoeken. Alles wijst erop dat de dader of daders de Syrische vluchtelingen uit de stad willen, tot een allochtone inwoner van Leuven wordt vermoord.

Vanaf dat ogenblik vermoedt Berg dat er meer aan de hand is, zeker wanneer nog een Leuvenaar van vreemde origine om het leven wordt gebracht en hij een bizarre ontdekking doet: de moorden werden allemaal volgens een vast patroon gepleegd. Het motief dat zich langzaam maar zeker aftekent, is gruwelijker dan hij ooit voor mogelijk had gehouden.Beeld op de cover:
Het Monument van de Gesneuvelden van Louis Jotthier (1866 – 1934) is waarheidsgetrouw beschreven. Dat geldt niet alleen voor het zichtbare gedeelte, ook voor de crypte. Die is vrij toegankelijk voor iedereen.

De foto van de cover werd genomen door Uschi Claes.