Over elk vergeten heen

ISBN: 9789089245489|e-ISBN: 9789089245496|Publicatiedatum: 18/03/2017

Over elk vergeten heen

Op een kunstveiling in Antwerpen is hoofdinspecteur Thomas Berg er getuige van hoe een bronzen beeld van Constantin Meunier tegen een recordprijs wordt verkocht. De nieuwe eigenaar, die toevallig in hetzelfde hotel logeert als Berg, wordt die nacht vermoord en het beeld gestolen.

De belangrijkste verdachte is een Leuvens antiekhandelaar, tot op Valentijnsdag een tweede slachtoffer valt. Zijn hart is doorboord met een pijl en zijn lijk ligt tentoongespreid in de crypte van de man die ooit opdracht gaf om het beeld te maken. In de loop van het onderzoek wordt duidelijk dat het kunstwerk de helft is van een set, Eros en Psyche, waarvoor twee geliefden model hebben gestaan: een meisje uit de Leuvense burgerij en een joodse jongeman die tijdens de Tweede Wereldoorlog aan de Gestapo werd verraden.

Het oude liefdesverhaal, de moord op Valentijnsdag, de pijl in het hart... alle elementen lijken erop te wijzen dat de dader doelbewust de mythe van Eros en Psyche kopieert, tot er een derde dode valt en Berg beseft dat er nog iets veel gruwelijkers aan de hand is.Beeld op de cover:
Het beeld van Onze-Lieve-Vrouw van La Salette staat vlak bij het mausoleum van Armand ThiƩry waarvan op de achtergrond een stuk te zien is en dat zich wel degelijk in de kloostertuin van de augustijnen in Heverlee bevindt. Heel de beschrijving van dit vreemde monument - tot en met de vervallen toestand ervan - stemt met de werkelijkheid overeen.

De foto van de cover werd genomen door Uschi Claes.