Getekend vonnis

ISBN: 9789089242358|e-ISBN: 9789089243867|Publicatiedatum: 25/03/2013

Getekend Vonnis Genomineerd voor De Gouden Strop 2013.

Op een tafel in een Leuvens café wordt op een ochtend een studente dood aangetroffen. Het meisje is halfnaakt. Haar schaamhaar is volledig afgeschoren. Door haar tong steekt een tekenpotlood en vlakbij ligt een blad uit een stripalbum waarop een verkrachtingsscène is afgebeeld.

Hoofdinspecteur Thomas Berg heeft nooit eerder zoiets meegemaakt, sterker, de moordenaar heeft hem de plaats delict zelf met de juiste coördinaten per e-mail bezorgd.
Een paar dagen later krijgt Berg een soortgelijke mail. Opnieuw vindt de politie een jonge vrouw die in bijna identieke omstandigheden werd verkracht, verminkt en vermoord. En weer ligt er een pagina uit een stripverhaal naast het lijk. Vanaf dat ogenblik verkeert de studentenstad in de greep van de angst. Ook Berg vreest dat in Leuven een volkomen verknipte sadist, ja zelfs een psychopaat rondwaart, vooral als er nog meer slachtoffers vallen…

Beeld op de cover:
'De hemelglobe' van Ferdinand Verbiest.
Het bevindt zich op de binnenplaats van het Atrechtcollege in de Naamsestraat. Het origineel werd in 1675 op verzoek van keizer Kangxi ontworpen. De bronzen replica van Leuven werd in Beijing vervaardigd en op 2 juni 1989 ingehuldigd door de Chinese ambassadeur Liu Shan en de toenmalige rector van de universiteit, Roger Dillemans.

De foto van de cover werd genomen door Uschi Claes.