Slagschaduw

ISBN: 9789089249180|e-ISBN: 9789089244772|Publicatiedatum: 19/05/2022

Slagschaduw Thomas Berg, hoofdinspecteur bij de Federale Politie van Leuven, krijgt op een dag de vraag van zijn buurvrouw Tine om samen naar de film Slagschaduw te gaan kijken. De prent vertelt het verhaal van een uit de hand gelopen burenruzie over een boom in de tuin van het ene koppel die het licht wegneemt uit de tuin van het andere.

Tenminste, dat lijkt zo, maar volgens Tines zus Karlien is er iets heel anders aan de hand. De regisseur van de film is haar ex-man en Karlien is ervan overtuigd dat de film symbolisch is en een verschrikkelijk geheim onthult over de plotse dood van haar vriend.

Berg laat zich overhalen om naar de bioscoop te gaan. De film is spannend en heeft een onthutsend slot, meer is er zijns inziens niet aan de hand. Wanneer Karlien hem een reeks argumenten geeft die haar vermoeden moeten staven, blijft Berg bij zijn mening, maar door de corona-epidemie heeft hij niets omhanden en uit verveling besluit hij om de zaak toch te onderzoeken. Wat hij stap voor stap ontdekt, is zo gruwelijk en ongelooflijk dat hij geen idee heeft hoe hij ooit Karliens gelijk kan bewijzen.

Kunstwerk op de cover:
De trapsculptuur van Hannes Van Severen
Het kunstwerk komt geregeld ter sprake in het verhaal. Het werk in beton staat sinds 2015 naast de ingang van museum M in de Leopold Vanderkelenstraat in Leuven. De constructie is vier meter hoog en weegt om en bij vierduizend kilo.

De foto van de cover werd genomen door Uschi Claes.