Voor wie de klok slaat

Begeleidende foto's bij het boek (genomen door Uschi Claes)

Universiteitshal Leuven

Berg en Tatyana liepen naar de universiteitshal waarvan de benedenverdieping dateerde uit de 14de eeuw. Vroeger had het gebouw gefungeerd als draaischijf van de lakenhandel; nu bevatte het de admini- stratieve diensten van de universiteit en het rectoraat.

Jozefietencollege Leuven

In het Jozefietencollege lieten ze zich aandienen bij de directeur en vroegen of ze een kijkje konden nemen op zolder. De man keek alsof hij het in Keulen hoorde donderen. Hij vroeg wat de politie verloren had op de zolder van zijn school.

Dakkappel Leuven Jozefietencollege

De kogelbaan liep van de plek waar het slachtoffer was gevallen naar het dak van het Jozefietencollege. ‘Hij moet uit één van de dakkapellen hebben geschoten,’ wees Zeebos.

Albrecht Rodenbach Leuven

Berg schoof zijn stoel achteruit en stak de straat over. De plaat hing op ongeveer twee meter hoogte en was niet groter dan 50 bij 30 cm. Hij schudde verbaasd zijn hoofd. Gek dat hij het ding niet eerder had zien hangen. Een mens keek toch nooit genoeg om zich heen.

Appartement Leuven

Vliegensvlug liet Coens zijn ogen over de gebouwen op het plein gaan. Helemaal achteraan bevonden zich enkele flatgebouwen. Hij speurde systematisch de gevels af. Alle ramen en balkondeuren waren dicht. Op één na. Een appartement op de vierde verdieping.

Gerechtsgebouw Leuven

Op de bordestrap van het gerechtsgebouw stonden mensen verbaasd naar het tumult in de verte te kijken. Coens liep wat hij kon. Er leek geen eind te komen aan het plein. Hij voelde hoe de adem gierend uit zijn borstkas kwam.

Faculty Club Leuven

Ze wandelden naar het aanpalende begijnhof. In het 16de-eeuwse complex was een restaurant gevestigd dat de Faculty Club heette en een gezellig terras had. Er waren slechts twee tafeltjes bezet. Nog voor de kelner opdaagde, sloeg Tatyana haar map open.

Huis Van 't Sestich Leuven

Berg stapte uit. Het college bestond aan de straatkant uit drie oude, gerestaureerde panden waarvan er eentje bij elke stadsgids was bekend: het huis van ‘t Sestich, een prachtige gotische burger- woning uit de 15de eeuw.

Bronzenbeeld

Berg liep de toegangspoort binnen. In de voormalige tuinen van de drie woningen was een modern complex opgetrokken met een waterpartij. In het midden stond een bronzen beeld dat een man voorstelde met ontbloot bovenlichaam en vleugels op de rug.

Faculteit Economie Leuven

Toen hij het faculteitsgebouw van economie binnenging, viel zijn oog bijna onmiddellijk op de robotfoto. Als door de bliksem getroffen bleef hij staan, zijn blik vastgezogen aan het mededelingenbord tegenover de balie. Dat was hij, verdomme!

Pater Damiaan Leuven

Intussen was het zo stil geworden dat hij de voetstappen van de ander achter zijn rug kon horen. Links doemden de massieve contouren van de Sint- Jakobskerk op met in de voortuin het standbeeld van Pater Damiaan dat bijna helemaal door het duister werd opgeslokt.

Verbrande poort Leuven

Aan zijn rechterkant gaapte het donkere gat van een overdekte passage waar een bord boven hing met VERBRANDE POORT. Hij glipte naar binnen. Zijn hart, merkte hij ineens, bonsde in zijn borstkas. Een vage geur van urine drong zijn neusgaten binnen.

Begijnhofhotel Leuven

Badru Alupo reisde meteen door naar Leuven. Er was voor hem een kamer gereserveerd in het Begijnhof Hotel aan de ringweg waar gasten van de universiteit doorgaans werden onder- gebracht vanwege de rustige ligging en het unieke historische kader.

Faculteit Politieke-sociale wetenschappen Leuven

De glazen voorgevel van het hoofdgebouw was bekleed met een enorme metalen constructie. In de gegalvaniseerde platen die van de benedenverdieping tot aan de dakrand reikten, waren grote letters uitgesneden die een tekst vormden van ongeveer dertig regels.

Liftconstructie Universiteitshal Leuven

Dit keer liepen ze om het gebouw heen, tot ze in de Zeelstraat bij de glazen liftcon- structie kwamen die verwerkt zat in een inham van de zijgevel. ‘Ik blijf het foeilelijk vinden,’ zei Zeebos. ‘Roerend met je eens,’ bromde Berg.

Cocktailbar Professor Leuven

Er zat niet veel volk op het terras van de Professor, een cocktailbar op de hoek van de Naamsestraat en de Zeelstraat. De naam van de zaak had te maken met het feit dat de bar uitkeek op de zijgevel van de universiteitshal, maar voor de rest kwam er een heel divers publiek.

't Galetje ijssalon Tiensestraat Leuven

Onder de arcaden van een flatgebouw was een ijsjeszaak gevestigd. Om de tijd te doden schoof hij aan in de rij, zonder de deur van het huis uit het oog te verliezen. De situatie kwam hem stilaan de strot uit. Hoelang zou zijn geduld nog op de proef gesteld worden?